Kolejne Certyfikaty Doliny Karpia przyznane

Zarząd Stowarzyszenia Dolina Karpia w wyniku przeprowadzonej oceny produktów lokalnych zgłoszonych do certyfikacji informuje, iż Certyfikat Doliny Karpia otrzymują:

1. w kategorii Kulinarne Produkty Lokalne:

- Zespół Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego im. św. Jana Pawła II w Radoczy za Radoczańskiego jabłecznika

- Koło Gospodyń Wiejskich z Tomic za Kurę nadziewaną

- Koło Gospodyń Wiejskich z Zygodowic za Chrzanówkę na maślance (po Zygodowsku)

- FPHU Spiżarnia Doliny Karpia s.c. za Pulpeciki z karpia w zalewie octowej

- Skarby Doliny Karpia sp. z o.o. za Pulpeciki z karpia w zalewie octowej

- FPHU Spiżarnia Doliny Karpia s.c. za Fileta karpia panierowanego smażonego (bez ości)

- Skarby Doliny Karpia sp. z o.o. za Fileciki karpiowe w pomidorach

- Restauracja Revel - Pub za Sernik z brzoskwiniami


2. w kategorii Rękodzieło Lokalne:

- Pani Stanisława Kucharczyk


Wszystkim nagrodzonym gratulujemy. Uroczyste wręczenie Certyfikatów nastąpi 21 grudnia 2014 r. o godzinie 12:00 podczas Zatorskiego Jarmarku Karpiowego.

Źródło: http://dolinakarpia.org

Pobierz aplikację



Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Osi 4 Leader Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 za pośrednictwem Lokalnej Grupy Działania: Stowarzyszenie Dolina Karpia.
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi